• images/banners/gnosis_banner-1.gif
  • images/banners/gnosis_banner-2.gif
  • images/banners/gnosis_banner-3.gif
  • images/banners/gnosis_banner-4.gif
  • images/banners/gnosis_banner-5.gif
  • images/banners/gnosis_banner-6.gif
  • images/banners/gnosis_banner-7.gif
  • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

 

 

 

 

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

milaΕίναι επείγον να καταλάβουμε σε βάθος τις τεχνικές του Διαλογισμού. Σήμερα θα μιλήσουμε γύρω από το Φωτισμένο Κενό. Αρχίζοντας αυτό το θέμα, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διηγηθώ εγώ ο ίδιος άμεσα, αυτά που σχετικά με το θέμα μπόρεσα να εξακριβώσω απ' ευθείας. Πιστεύω πως αυτοί που ακούνε αυτή την ομιλία, είναι πληροφορημένοι για το θαυμαστό Νόμο της Μετενσάρκωσης, επειδή σ' αυτόν στηρίζω την ακόλουθη διήγηση:

Όταν η δεύτερη υποφυλή της μεγάλης τωρινής Αρείας Φυλής μας άνθισε στην Αρχαία Κίνα, εγώ ήμουνα μετενσα ρκωμένος εκεί, ονομαζόμουνα τότε CHOU LΙ, προφανώς, ήμουν μέλος της Δυναστείας CHOU. Σε εκείνη την ύπαρξη έγινα ενεργό μέλος του Τάγματος του Κίτρινου Δράκου, είναι φανερό πως σε κείνο το τάγμα μπόρεσα να μάθω με ακρίβεια την Επιστήμη του Διαλογισμού.·

Έρχεται ακόμα στην μνήμη μου εκείνο το θαυμάσιο όργανο, το ονομαζόμενο Aya-acaparus, που είχε 49 νότες. Ξέρουμε καλά τι είναι ο Ιερός Νόμος του Αιώνιου Heptaparaparshinock, δηλαδή, ο Νόμος του Εφτά. Αναμφισβήτητα εφτά είναι οι νότες της μουσικής κλίμακας. Εάν πολλαπλασιάσουμε 7X7, θα έχουμε 49 νότες τοποθετημένες σε εφτά οκτάβες.

Οι αδελφοί συναντιόμασταν στην αίθουσα διαλογισμού, καθόμασταν σε ανατολικό στιλ με σταυρωμένα τα πόδια, βάζοντας τις παλάμες των χεριών με τέτοιο τρόπο που το δεξί έμενε πάνω στο αριστερό. Καθόμασταν σε κύκλο στο κέντρο της αίθουσας, κλείναμε τα μάτια μας, στη συνέχεια βάζαμε πολλή προσοχή στην μουσική που κάποιος αδελφός πρόσφερε στο σύμπαν και σε μας. Όταν ο καλλιτέχνης έκανε να δονηθεί η πρώτη νότα σε ΝΤΟ, όλοι συγκεντρωνόμασταν. Όταν έκανε να δονηθεί η δεύτερη νότα σε ΡΕ, η συγκέντρωση γινόταν πιο βαθιά, παλεύαμε με τα διάφορα υποκειμενικά στοιχεία που κουβαλάμε στο εσωτερικό μας, μπορούσαμε να τα επιπλήξουμε, να τα κάνουμε να δούνε την αναγκαιότητα να τηρούνε απόλυτη σιωπή. Δεν είναι περιττό να θυμηθούμε, αγαπητοί αδελφοί ότι αυτά τα ανεπιθύμητα στοιχεία συνιστούν το Εγώ, τον Εαυτό Μου, τον Εαυτό Μας, είναι σαν διάφορες οντότητες, που προσωποποιούν ελαττώματα.

Όταν δονού·σε η νότα ΜΙ, εισχωρούσαμε στην τρίτη περιοχή του υποσυνείδητου και αντιμετωπίζαμε το πλήθος αυτών των διαφορετικών ψυχικών επιπρόσθετων στοιχείων που σε αταξία κοχλάζουν μέσα στο εσωτερικό μας, που εμποδίζουν την ηρεμία και τη σιωπή του νου: τα επιπλήτταμε, προσπαθούσαμε να τα καταλάβουμε. Όταν το πετυχαίναμε εισχωρούσαμε ακόμη πιο βαθιά, με την νότα ΦΑ είναι φανερό ότι νέες μάχες μας περίμεναν με αυτήν την νότα, διότι το να φιμώσουμε όλα αυτά τα δαιμόνια της επιθυμίας δεν είναι τόσο εύκολο, να τα αναγκάσουμε να τηρήσουν ησυχία και σιωπή δεν είναι τόσο απλό, όμως με υπομονή το καταφέρναμε. Έτσι συνεχίζαμε με κάθε μία από τις νότες της μουσικής κλίμακας.

Σε μια πιο υψηλή οκτάβα, συνεχίζαμε με την ίδια προσπάθεια, και έτσι, σιγά-σιγά, αντιμετωπίζοντας τα διάφορα υπάνθρωπα στοιχεία που στο εσωτερικό μας κουβαλάμε, καταφέρναμε στο τέλος να τα φιμώσουμε όλα, στα 49 επίπεδα του υποσυνειδήτου. Τότε ο νους έμενε ήσυχος, στην πιο βαθιά σιωπή, αυτή ήταν η στιγμή στην οποία η Ουσία, η Ψυχή, το πιο αγνό που έχουμε μέσα μας, ξέφευγε για να πειραματισθεί το Πραγματικό. Έτσι εισχωρούσαμε στο Φωτισμένο Κενό, έτσι το Φωτισμένο Κενό εισέβαλλε σε μας, και κινούμενοι στο Φωτισμένο Κενό, καταφέρναμε να γνωρίσουμε τους νόμους της φύσης αυτούς καθ' αυτούς έτσι όπως είναι και όχι όπως φαινομενικά είναι.·

Σε αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο του Ευκλείδη γνωρίζονται μόνο μηχανικές αιτίες και αποτελέσματα αλλά όχι οι φυσικοί νόμοι καθ' αυτοί, έτσι στο Φωτισμένο Κενό αυτοί είναι μπροστά σε μας όπως πραγματικά είναι. θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε σ' εκείνη την κατάσταση με την ουσία, με τις υπέρτατες αισθήσεις του Είναι, τα πράγματα καθ' εαυτού, έτσι όπως είναι. Στον κόσμο των φυσικών φαινομένων, μόνο αντιλαμβανόμαστε στην πραγματικότητα την εμφάνιση των πραγμάτων, γωνίες, επιφάνειες, ποτέ ένα ολόκληρο σώμα σε ολοκληρωτική μορφή, και το λίγο που αντιλαμβανόμαστε είναι παροδικό. Κανείς δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ποια ποσότητα ατόμων έχει, για παράδειγμα ένα τραπέζι ή μια καρέκλα κ.τ.λ., όμως, στο Φωτισμένο Κενό αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα καθ' εαυτού, έτσι όπως είναι ακέραια.

Όσο βρισκόμασταν έτσι βυθισμένοι στο μεγάλο Φωτισμένο Κενό, μπορούσαμε να ακούσουμε τη φωνή του Πατέρα που βρίσκεται εν κρυπτό αναμφισβήτητα σε αυτή την κατάσταση βρισκόμασταν σε αυτό που θα μπορούσε να ονομασθεί: σαγήνευση ή έκσταση. Η προσωπικότητα έμενε σε παθητική κατάσταση, καθισμένη εκεί στην αίθουσα του διαλογισμού, τα κέντρα συγκινησιακό, κινητικό, ολοκληρώνονταν με το διανοητικό κέντρο, σχηματίζοντας ένα μοναδικό και αντιληπτικό μοναδικό σύνολο με τέτοιο τρόπο που τα κύματα από όλα όσα βιώναμε στο κενό. κυκλοφορούσανε από το Ασημένιο Κορδόνι και τα λαμβάναμε στα τρία κέντρα: Συγκινησιακό, Διανοητικό και Κινητικό.

Όταν τελείωνε το Σαμαντί, επιστρέφαμε στο εσωτερικό του σώματος μας, διατηρώντας τις αναμνήσεις από όλα όσα είχαμε δει κι ακούσει.

Όμως, πρέπει να σας πω ότι το πρώτο, που πρέπει να αφήσουμε για να μπορέσει κάποιος να Βυθιστεί για μεγάλο διάστημα στο Φωτισμένο κενό, είναι ο φόβος. Το εγώ του φόβου πρέπει να κατανοηθεί, ήδη ξέρουμε ότι η διάλυση του γίνεται δυνατή ικετεύοντας τη θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνι με σφοδρότητα. Αυτή θα εξαλείψει αυτό το εγώ.

Μια οποιαδήποτε ημέρα, δεν έχει σημασία ποια ήταν, ενώ βρισκόμουνα στο Φωτισμένο Κενό, πιο πέρα από την προσωπικότητα, από το εγώ, από την ατομικότητα, βυθισμένος σε αυτό που θα μπορούσαμε να. ονομάσουμε "το όχι" "Εκείνο" αισθάνθηκα πως ήμουν όλα όσα υπήρξαν και θα υπάρξουν, πειραματίσθηκα την ενότητα της ζωής ελεύθερη στην κίνηση της. Τότε ήμουν το λουλούδι, το ποτάμι που κρυστάλλινο τρέχει μέσα στη βραχώδη κοίτη του τραγουδώντας στη μαγευτική του γλώσσα, ήμουν το πτηνό που πέφτει στα αμέτρητα βάθη, ήμουν το ψάρι που πλέει ηδονικά μέσα στα νερά, ήμουνα ·το φεγγάρι, οι κόσμοι, ήμουνα όλα όσα είναι, ήταν και θα είναι. Τα συναισθήματα του εαυτού μου, το εγώ είχε φοβηθεί, αισθάνθηκα ότι εκμηδενιζόμουνα, ότι θα έπαυα να υπάρχω σαν άτομο, ότι ήμουνα όλα εκτός από άτομο, ότι ο εαυτός μου έτεινε να πεθάνει για πάντα. Προφανώς γέμισα από ανείπωτο τρόμο και επέστρεψα στην μορφή. Καινούργιες προσπάθειες, τότε μου επέτρεψαν την εισβολή του Φωτισμένου Κενού ξανά και αισθάνθηκα πάλι ανακατεμένος με όλα, σαν άνθρωπος, σαν άτομο, σαν εγώ, είχα πάψει να υπάρχω. Αυτή η κατάσταση της συνείδησης γινόταν κάθε φορά και πιο βαθιά, με τέτοιο τρόπο που οποιαδήποτε πιθανότητα για την ύπαρξη τελείωνε, για την ατομική ύπαρξη, έτεινε οριστικά να εξαφανιστεί. Δεν μπόρεσα να αντέξω άλλο, γύρισα στη μορφή. Μια τρίτη προσπάθεια επίσης δεν μπόρεσα να την αντέξω, γύρισα στη μορφή, από τότε ξέρω ότι για να πειραματισθεί κανείς το Φωτισμένο Κενό, για να αισθανθεί το ΤΑΟ στον εαυτό του, πρέπει να εξαλείψει το Εγώ του Φόβου, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

 


Vajrasattva1_Buddha_of_Purification
Πιό πέρα από την προσωπικότητα, το εγώ, από την ατομικότητα.

 

 

 

 

Ανάμεσα στους αδελφούς του Ιερού Τάγματος του Κίτρινου Δράκου, αυτός που ξεχώρισε περισσότερο ήταν ο φίλος μου ο Chang. Σήμερα ζει σ' έναν απ' αυτούς τους πλανήτες του Χριστού όπου η φύση δεν είναι φθαρτή και ποτέ δεν αλλάζει, γιατί υπάρχουν δύο φύσεις: η φθαρτή, που αλλάζει, και η άφθαρτη που ποτέ δεν αλλάζει και είναι αναλλοίωτη. Στους πλανήτες του Χριστού υπάρχει η αιώνια φύση, άφθαρτη και αναλλοίωτη. Και ζει σ' έναν απ' αυτούς τους κόσμους ο Chang όπου λάμπει ο Χριστός, ελευθερώθηκε πριν από αρκετές εποχές και ζει εκεί πέρα. σ' εκείνο τον μακρινό πλανήτη με μία ομάδα αδελφών που με αυτό ν επίσης ελευθερώθηκαν.

yellow_dragonΈτσι λοιπόν, τα 7 Μυστικά του Τάγματος του Κίτρινου Δράκου θα ήθελα να τα διδάξω, αλλά με μεγάλο πόνο βλέπω πως οι αδελφοί όλων των συντεταγμένων δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να μπορούν να τα δεχθούν, και αυτό είναι αξιοθρήνητο.

Επίσης είναι αλήθεια ότι τη σήμερον ημέρα δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε τους 49 ήχους του Aya-acaparus, διότι αυτό το μουσικό όργανο ήδη δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλές υπεξελίξεις αυτού του οργάνου, όμως είναι διαφορετικές, δεν έχουν τις 7 οκτάβες. Υπεξελίξεις αυτού του οργάνου είναι όλα τα έγχορδα όργανα. Βιολί, κιθάρα, επίσης το πιάνο, κ.τ.λ. Όμως ναι είναι δυνατόν να φτάσουμε στην εμπειρία του Φωτισμένου Κενού, μ' ένα σύστημα πρακτικό και απλό που όλοι οι αδελφοί μπορούν να εξασκήσουν.

Θα σας υπαγορέψω τώρα την τεχνική, προσέξτε: καθίστε σε ανατολικό στυλ με σταυρωμένα πόδια. Όμως επειδή είστε δυτικοί, αυτή η στάση για σας είναι πολύ κουραστική. Καθισμένοι σε δυτικό στιλ σε μια άνετη πολυθρόνα τοποθετείτε ανοιχτή την παλάμη του αριστερού χεριού, και το δεξί πάνω στο αριστερό, θέλω να πω, τον καρπό του δεξιού χεριού πάνω στην παλάμη του αριστερού χεριού. Χαλαρώστε το σώμα όσο περισσότερο είναι δυνατόν και μετά εισπνεύστε βαθιά πολύ σιγά. Κατά την εισπνοή φανταστείτε ότι η δημιουργική ενέργεια ανεβαίνει από τα σπερματικά κανάλια μέχρι τον εγκέφαλο. Εκπνεύστε σύντομα και γρήγορα, εισπνέοντας, προφέρετε το μάντραμ Ham, εκπνέοντας, προφέρετε το μάντραμ Sah. Κατά την εισπνοή προφέρουμε την ιερή συλλαβή Ham με το νου. Εισπνέουμε από τη μύτη, αλλά όταν εκπνέουμε, μπορούμε να προφέρουμε ηχηρά τη συλλαβή Sah. Ham γράφεται με τα γράμματα HAM, Sah γράφεται με τα γράμματα SΑΗ, το Η ακούγεται σαν Χι.

Η εισπνοή γίνεται αργή, η εκπνοή σύντομη και γρήγορη. Προφανώς η δημιουργική ενέργεια ρέει σε κάθε άνθρωπο από μέσα προς τα έξω, δηλαδή με φυγόκεντρο τρόπο, αλλά εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την τάξη με σκοπό την πνευματική υπέρβαση. Η ενέργεια μας πρέπει να ρέει με κεντρομόλο τρόπο, θέλω να πω, από έξω προς τα μέσα. Αναμφισβήτητα αν εισπνέουμε αργά, η δημιουργική ενέργεια θα ρέει με κεντρομόλο τρόπο προς τα μέσα. Αν εκπνεύσουμε σύντομα και γρήγορα, τότε θα γίνεται κάθε φορά και πιο κεντρομόλος αυτή η ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής δεν πρέπει να σκεπτόμαστε τίποτα απολύτως, τα μάτια πρέπει να είναι βαθιά κλειστά, μόνο θα δονείται στο νου μας το Ham-Sah και τίποτ' άλλο. Σύμφωνα με την εξάσκηση η εισπνοή, γίνεται όλο και περισσότερο βαθιά, και η εκπνοή πολύ σύντομη και γρήγορη.


jesus-naga

ΧΑΜ - ΣΑΧ

 


Οι μεγάλοι Δάσκαλοι του διαλογισμού φθάνουν να μετατρέπουν την αναπνοή σε καθαρή εισπνοή και τότε αυτή (η αναπνοή), αναστέλλεται. Αυτό είναι αδύνατο για τους επιστήμονες, όμως πραγματικό για τους μυστικιστές, και σ' αυτή την κατάσταση ο Δάσκαλος συμμετέχει στο Nirvi-Kalpa-Shamadi έρχεται η εισβολή του Φωτισμένου Κενού, εισχωρεί κανείς σε αυτό το μεγάλο κενό όπου κανένας δε ζει και όπου μονάχα ακούγεται ο Λόγος του Πατέρα που είναι εν κρυπτό.

Με αυτή την πρακτική, πετυχαίνει κανείς την εισβολή του Φωτισμένου Κενού, με- τον όρο να μην σκέφτεται απολύτως τίποτα, να μη δεχτεί στο νου καμία σκέψη, καμία επιθυμία, καμία ανάμνηση. 0 νους πρέπει να μείνει τελείως ήρεμος από μέσα, από έξω και στο κέντρο. Εδώ η σκέψη, όσο ασήμαντη κι αν είναι, είναι εμπόδιο για το Shamadi, για την έκσταση. Έτσι όπως είναι αυτή η επιστήμη του διαλογισμού, σε συνδυασμό με την αναπνοή, προκαλεί καταπληκτικά αποτελέσματα.

Συνήθως, οι άνθρωποι υποφέρουν από αυτό που ονομάζεται "ονειρώξεις", άνδρες και γυναίκες υποφέρουν από αυτή την οδύνη, έχουν ερωτικά όνειρα, ναι, τα εγώ συνουσιάζονται το ένα με το άλλο, η δόνηση περνάει από το Ασημένιο Κορδόνι μέχρι το φυσικό σώμα και έρχεται ο οργασμός με χάσιμο της δημιουργικής ενέργειας, αλλά αυτό συμβαίνει όταν η σεξουαλική ενέργεια ρέει από μέσα προς τα έξω με φυγόκεντρο τρόπο. Όταν η σεξουαλική ενέργεια ρέει από έξω προς τα μέσα με κεντρομόλο τρόπο, οι ονειρώξεις θα σταματήσουν. Αυτό είναι ένα όφελος λοιπόν για την υγεία.

Όμως, το Shamadi επιτυγχάνεται κατά την διάρκεια αυτής της πρακτικής του διαλογισμού, επειδή οι δημιουργικές ενέργειες ρέουν από έξω προς τα μέσα, εμποτίζουν τη συνείδηση και στο τέλος την κάνουν να εγκαταλείψει το Εγώ και το σώμα. Η συνείδηση ξεμπλοκαρισμένη από το εγώ, χωρίς το εγώ και έξω από το φυσικό σώμα, αναμφισβήτητα εισχωρεί στο Φωτισμένο Κενό, λαμβάνει το ΤΑΟ. Αν. κάποιος εξαλείφει το εγώ του φόβου, θα μπορεί να παραμείνει στο Φωτισμένο Κενό χωρίς καμιά ανησυχία, θα αισθανθεί ότι η ατομική του όψη διαλύεται και θα αισθανθεί να ζει στην πέτρα και στο βράχο, στο μακρινό αστέρι και στο ωδικό πτηνό οποιουδήποτε πλανήτη του κόσμου, αλλά δεν θα φοβηθεί, και αν δεν φοβάται, στο τέλος θα ελκυσθεί προς την καταγωγή του, μετατρεμμένη η συνείδηση, η ουσία, σε ένα τρομερά θεϊκό πλάσμα, πιο πέρα από το καλό και από το κακό. Θα μπορεί να αναπαυθεί στον Ιερό Απόλυτο Ήλιο, εκεί σε αυτό τον• ήλιο, σαν μικροκοσμικό αστέρι, θα γνωρίσει όλα τα μυστήρια του σύμπαντος, διότι είναι καλό να ξέρουμε ότι το σύμπαν καθ' εαυτού, όλο το ηλιακό μας σύστημα, υπάρχει στην εξυπνάδα του Ιερού Απόλυτου Ήλιου σαν μια αιώνια στιγμή. Όλα τα φαινόμενα της φύσης διαδικάζονται μέσα σε μία αιώνια στιγμή στην εξυπνάδα του Ιερού Απόλυτου Ήλιου, αλλά αν φοβάται κανείς, θα χάσει την έκσταση και θα γυρίσει στην πυκνή μορφή.

Αγαπητοί αδελφοί που ακούτε αυτή την ομιλία: πρέπει να εγκαταλείψετε τον φόβο, αναμφισβήτητα δεν αρκεί να πούμε "Θα πάψω να φοβάμαι" είναι ανάγκη να εξαλείψουμε το εγώ του φόβου, ναι, αυτό διαλύεται αυστηρά με τη δύναμη της Θεϊκής Μητέρας Κουνταλίνι Σάκτι. Πρώτα πρέπει να το αναλύσουμε, να το καταλάβουμε και έπειτα να επικαλεστούμε την Ντέβη Κουνταλίνι, την δική μας Ιδιαίτερη Κοσμική Θεϊκή Μητέρα, για να καταστρέψει Αυτή το εγώ του φόβου, μόνο έτσι μπορεί να βυθιστεί κανείς στο Φωτισμένο Κενό με απόλυτο τρόπο, όποιος το κάνει θα ελκυσθεί προς τον Ιερό Απόλυτο Ήλιο και θα γνωρίσει τα θαύματα του σύμπαντος.

Οι αδελφοί μας πρέπει, λοιπόν, να εξασκήσουν την τεχνική του διαλογισμού, έτσι όπως την έχουμε δώσει. Να μην ξεχάσετε ότι το σώμα πρέπει να το χαλαρώσουμε, αυτό είναι απαραίτητο. Ham—Sah είναι η Μεγάλη Πνοή. Ham-Sah είναι η Ψυχή μας, Ham-Sah είναι επίσης ένα μάντραμ που μετατρέπει τις δημιουργικές ενέργειες. 0 διαλογισμός σε συνδυασμό με τον ταντρισμό είναι θαυμάσιος, Ham-Sah είναι το κλειδί. Ξέρουμε καλά πως η Δημιουργική Ενέργεια χρειάζεται για την αφύπνιση της συνείδησης. Σε συνδυασμό με το διαλογισμό αναμφισβήτητα βγάζει τη συνείδηση μέσα από το στοιχείο εγώ και την απορροφάει στο Φωτισμένο Κενό. Προφανώς το Φωτισμένο Κενό, βρίσκεται πιο πέρα από το σώμα, από τα συναισθήματα και το νου.

Σε μια αίθουσα διαλογισμού στην ανατολή ένας μοναχός ρώτησε ένα Δάσκαλο: Ποιο είναι το Φωτισμένο Κενό; Λένε τα κείμενα ότι ο Δάσκαλος έδωσε μια κλοτσιά στο μαθητή στο στομάχι, και αυτός έπεσε αναίσθητος, μετά ο μαθητής σηκώθηκε και αγκάλιασε το Δάσκαλο: "Ευχαριστώ, Δάσκαλε, έχω πειραματισθεί το Φωτισμένο Κενό". Παράλογο!, θα έλεγαν πολλοί, όμως δεν είναι έτσι, αυτό που συμβαίνει είναι ότι παρουσιάζονται πολύ ειδικά φαινόμενα για το Φωτισμένο Κενό. Όταν ένα πουλάκι είναι έτοιμο να βγει από το τσόφλι, η μάνα του το βοηθάει ραμφίζοντας από μόνη της το τσόφλι. Το πουλάκι συνεχίζει να ραμφίζει, με τη βοήθεια μας και βγαίνει. Έτσι όταν κάποιος έχει ωριμάσει, δέχεται την βοήθεια της θεϊκής Μητέρας Κουνταλίνι, βγαίνει από το τσόφλι της προσωπικότητας και του εγώ, για να πειραματισθεί το Φωτισμένο Κενό, όμως πρέπει να επιμείνουμε στο διαλογισμό.

Πρέπει να συνδυάζουμε έξυπνα τη συγκέντρωση με τον ύπνο, •ύπνος και συγκέντρωση αναμιγμένα προκαλούν φώτιση. Πολλοί, εσωτεριστές πιστεύουν πως με κανένα τρόπο δεν πρέπει να συνδυάζεται ο διαλογισμός με τον ύπνο του σώματος, όμως όσοι σκέφτονται έτσι σφάλλουν, διότι ο διαλογισμός χωρίς ύπνο καταστρέφει τον εγκέφαλο, πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τον ύπνο σε συνδυασμό με την τεχνική του διαλογισμού, αλλά ν έναν ελεγχόμενο ύπνο, έναν εκούσιο ύπνο, όχι ένα ύπνο χωρίς έλεγχο, όχι έναν παράλογο ύπνο διαλογισμό και ύπνο συνδυασμένοι έξυπνα. Εάν μάθουμε να καβαλήσουμε τον ύπνο, τότε θα θριαμβεύσουμε- εάν ο ύπνος μας καβαλήσει, έχουμε αποτύχει• αλλά να χρησιμοποιούμε τον ύπνο, το διαλογισμό σε συνδυασμό με τον ύπνο. Η τεχνική θα φέρει τους μαθητές μας στο Shamadi, στην εμπειρία του Φωτισμένου Κενού•καθημερινά πρέπει να τον ασκούμε. Τι ώρα; Τη στιγμή που αισθανόμαστε τη διάθεση να το κάνουμε, και ιδιαίτερα όταν αισθανόμαστε νύστα, να το εκμεταλλευτούμε για το διαλογισμό. Εάν οι μαθητές ακολουθούν αυτές τις οδηγίες, θα μπορέσουν κάποια μέρα να λάβουν το ΤΑΟ, θα μπορέσουν να πειραματισθούν την Αλήθεια...

Προφανώς υπάρχουν δύο τύποι διαλεκτικής: η λογική διαλεκτική του νου και η διαλεκτική της συνείδησης. Κατά τη διάρκεια του Satori, δουλεύει η διαλεκτική της συνείδησης, τότε όλα τα εννοούμε από διαίσθηση ή μέσω λέξεων ή συμβολικών μορφών είναι η γλώσσα των παραβολών του χριστικού ευαγγελίου, η ζωντανή γλώσσα της Υπέρτατης Συνείδησης του Είναι. Στο Είναι, για παράδειγμα, η διαλεκτική της συνείδησης προβαδίζει πάντα από τη διαλεκτική της λογικής.


UniversumΗ διαλεκτική της Συνείδησης προβαδίζει πάντα
απο την διαλεκτική της Λογικής

 

 

 

Ρώτησαν ένα μοναχό ζεν: "Γιατί o Bodidharma ήρθε από τη δύση;" Απάντηση: "Το κυπαρίσσι που είναι στον κήπο". Οποιοσδήποτε θα έλεγε: αυτό δεν έχει καμία συνάρτηση, αλλά όμως έχει, είναι μία απάντηση που ξεπερνάει τη διαλεκτική της λογικής, βγαίνει από την Ουσία. Το κυπαρίσσι, το δένδρο της ζωής, βρίσκεται παντού, δεν έχει σημασία η ανατολή, ούτε η δύση, αυτή είναι η έννοια της απάντησης. Στο Φωτισμένο Κενό όλα γνωρίζονται "γιατί έτσι", από την άμεση εμπειρία της Αλήθειας.

Ο μαθητής θα πρέπει να εξοικειωθεί με τη διαλεκτική της συνείδησης. Δυστυχώς, η ικανότητα διατύπωσης λογικών εννοιών, όσο λαμπερή και αν είναι και μέχρι και χρήσιμη ακόμα για όλες τις απόψεις της πρακτικής ζωής, καταλήγει εμπόδιο για τη διαλεκτική της συνείδησης. Με αυτό δεν θέλω να απορρίψω την ικανότητα διατύπωσης των λογικών εννοιών, διότι όλοι τις χρειαζόμαστε στο πεδίο των πρακτικών γεγονότων της ύπαρξης, αλλά κάθε ικανότητα έχει αναμφισβήτητα την ιδιαίτερη τροχιά της και είναι χρήσιμη μέσα στην τροχιά της, έξω από την τροχιά της καταλήγει, να είναι άχρηστη και βλαβερή. Ας αφήσουμε την ικανότητα διατύπωσης των λογικών εννοιών μέσα στην τροχιά της, και μέσα στο Shamadi ή στο Pan—Shamadi ή στο διαλογισμό, πρέπει πάντα να συλλαμβάνουμε, να βιώνουμε, τη διαλεκτική της συνείδησης. Αυτό είναι ζήτημα πείρας που ο ακόλουθος θα αποκτήσει σύμφωνα με το πώς εξασκεί την τεχνική του διαλογισμού.

Ο δρόμος του βαθέος διαλογισμού απαιτεί πολλή υπομονή. Οι ανυπόμονοι ποτέ δεν θα μπορέσουν να θριαμβεύσουν, δεν είναι δυνατόν να βιώσουμε την εμπειρία του Φωτισμένου Κενού, όσο υπάρχει σ' εμάς η ανυπομονησία. Το εγώ της ανυπομονησίας πρέπει να εξαλειφθεί αφού κατανοηθεί, αυτό να το καταλάβετε καθαρά, εάν έτσι πράττουμε, θα λάβουμε το ΤΑΟ, αυτό είναι φανερό. Ποτέ δεν θα μπορούσε να έρθει σε μας η εμπειρία του πραγματικού, όσο η συνείδηση θα συνέχιζε χωμένη μέσα στο εγώ. Το εγώ καθ' εαυτό είναι χρόνος, όλη αυτή η πολλαπλότητα φαντασματικών στοιχείων που συνιστούν το εμένα τον ίδιο, είναι μία σύνοψη του χρόνου. Η εμπειρία του Φωτισμένου Κενού είναι η αντίθεση, καταλήγει αχρονική, είναι πιο πέρα από το χρόνο και το νου, ο χρόνος είναι όλη η πολλαπλότητα του εγώ, το εγώ είναι ο χρόνος. Έτσι, .λοιπόν, ο χρόνος είναι υποκειμενικός, ασυνάρτητος, αδέξιος, βαρύς, δεν έχει αντικειμενική πραγματικότητα.

Όταν κάθεται κάποιος σε μία αίθουσα διαλογισμού, ή απλά στο σπίτι του, να διαλογισθεί, όταν θέλει να εξασκήσει αυτή τη τεχνική, πρέπει να ξεχάσει την ιδέα χρόνος και να ζήσει μέσα σε μία αιώνια στιγμή. Όποιοι αφοσιώνονται στο να διαλογίζονται και συνέχεια προσέχουν το ρολόι, προφανώς δεν πετυχαίνουν την εμπειρία του Φωτισμένου Κενού. Εάν θα με ρωτούσανε πόσα λεπτά καθημερινά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για το διαλογισμό, μισή ώρα, ή μία ώρα, ή δύο ώρες, δεν θα υπήρχε απάντηση, διότι αν κάποιος μπαίνει σε διαλογισμό και έχει το νου του στην ώρα, δεν μπορεί να πειραματισθεί το Φωτισμένο Κενό, διότι αυτό δεν είναι του χρόνου. Θα έμοιαζε με ένα πουλί που ενώ προσπαθούσε να πετάξει έχει δεμένο το πόδι του σ' ένα ξύλο, δε θα μπορούσε να πετάξει, θα υπήρχε ένα εμπόδιο. Για να πειραματισθούμε το Φωτισμένο Κενό θα πρέπει να ελευθερωθούμε από κάθε εμπόδιο. Το σημαντικό βέβαια είναι να πειραματισθούμε την Αλήθεια, η Αλήθεια βρίσκεται μέσα στο Φωτισμένο Κενό. Όταν τον Ιησού, τον Μέγα Καβίρ, του είπαν: "Ποια είναι η Αλήθεια;", ο Δάσκαλος διατήρησε βαθιά σιωπή, και όταν έκαναν την ίδια ερώτηση στο Gautama Sakiamuni, γύρισε την πλάτη και έφυγε. Δεν μπορεί να περιγραφεί η αλήθεια, δεν μπορεί να εξηγηθεί, ο καθένας πρέπει να την πειραματισθεί από μόνος του, μέσω της τεχνικής του διαλογισμού.

Στο Φωτισμένο Κενό πειραματιζόμαστε την Αλήθεια, αυτό είναι ένα στοιχείο που μας μετατρέπει ριζικά. Πρέπει να εμμένουμε, πρέπει να είμαστε επίμονοι, μπορεί στην αρχή να μην πετύχουμε τίποτα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα αισθανθούμε ότι κάθε φορά γινόμαστε πιο βαθύς, και έτσι μία οποιαδήποτε μέρα θα εισβάλει στο νου μας η εμπειρία του Φωτισμένου Κενού.

Αναμφισβήτητα, το Φωτισμένο Κενό καθ' εαυτού είναι το Άγιο Okidanokh, το Ενεργό Okidanokh, πανταχού παρών, που διαπερνά τα πάντα, ο παντογνώστης, που πηγάζει από τον ίδιο τον Ιερό Απόλυτο Ήλιο. Μακάριος αυτός που θα πετύχει να εισχωρήσει μέσα στο Φωτισμένο Κενό όπου δεν ζει κανένα πλάσμα, διότι είναι εκεί ακριβώς, όπου θα πειραματισθεί το Πραγματικό, την Αλήθεια. Η επιμονή γίνεται απαραίτητη, καθημερινά πρέπει να δουλεύουμε σε βάθος, μέχρι να πετύχουμε τον τελειωτικό θρίαμβο. Καταλήγει θαυματουργή η εμπειρία της αλήθειας μέσω του διαλογισμού, πειραματιζόμενοι την Αλήθεια, αισθανόμαστε με δύναμη για να επιμείνουμε στη δουλειά πάνω στον εαυτό μας.

Λαμπροί συγγραφείς έχουν μιλήσει καθ' εαυτού για τη δουλειά πάνω στο εγώ, πάνω στον εαυτό μου. Καλά έκαναν με το να μιλήσουν έτσι, αλλά ξέχασαν κάτι: την εμπειρία της Αλήθειας. Ενώ ένας άνθρωπος δεν έχει πειραματισθεί το πραγματικό, δε αισθάνεται εμψυχωμένος, δεν αισθάνεται με αρκετή δύναμη για να δουλεύει πάνω στον εαυτό του, πάνω στο εγώ. Όταν κάποιος αληθινά, έχει περάσει από μια τέτοια μυστικιστική εμπειρία, είναι διαφορετικό τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την επιθυμία του για την απελευθέρωση, θα δουλεύει αδιάκοπα πάντα στον εαυτό του, για να πετύχει αληθινά μία ριζική τελική και οριστική αλλαγή. Τώρα θα καταλάβατε εσείς, αγαπητοί μου φίλοι, γιατί είναι απαραίτητες c αίθουσες διαλογισμού.

Ειλικρινά αισθάνομαι λυπημένος όταν βλέπω ότι παρ' όλο που έχω γράψει τόσα σχετικά με τον Διαλογισμό στα διάφορα χριστουγεννιάτικα μηνύματα των προηγούμενων ετών, ακόμα στις χώρες της νότιας και κεντρικής Αμερικής δεν υπάρχουν αίθουσες διαλογισμού, όταν ήδη θα έπρεπε να υπάρχουν. Τι έχει συμβεί; Υπάρχει ραθυμία. Γιατί υπάρχει έλλειψη κατανόησης. Είναι απαραίτητο να το καταλάβουμε. Το φτωχό διανοητικό ζώο λανθασμένα ονομαζόμενο άνθρωπος χρειάζεται ενθάρρυνση, χρειάζεται κάτι να το εμψυχώνει στην πάλη, ερέθισμα για τη δουλειά πάνω στον εαυτό του. Ξέρω ότι το διανοητικό ζώο από τη φύση του είναι αδύναμο, βρίσκεται τοποθετημένο σε μία κατάσταση εντελώς μειονεκτική, το εγώ είναι υπερβολικά δυνατό και η προσωπικότητα τρομερά αδύναμη, να το αφήναμε έτσι, μόνο του, ίσα—ίσα μπορεί να περπατήσει. Χρειάζεται κάτι που να τον εμψυχώνει στη δουλειά, χρειάζεται ένα εσωτερικό στήριγμα αυτό μόνο είναι δυνατόν μέσω του διαλογισμού, δεν θέλω να πω ότι όλοι με την πρώτη θα πειραματισθούν το Φωτισμένο Κενό, προφανώς θα πρέπει να φθάσουμε σε αυτή την εμπειρία δια μέσου διαφορετικών βαθμών και ο ευσεβής θα τους καταλαβαίνει κάθε φορά και περισσότερο, την εσωτερική ώθηση του Είναι, θα έχει διάφορα βιώματα λιγότερο ή περισσότερο καθαρά, θα φτάσει μια μέρα στην οποία θα έχει το καλύτερο των βιωμάτων, την άμεση εμπειρία της Μεγάλης Πραγματικότητας, τότε θα λάβει το ΤΑΟ.

Εκείνοι που ακούν αυτή την ομιλία, να ζυγίσουν καλά τα λόγια μου, να τα συλλογιστούν δεν αρκεί απλά να ακούμε, πρέπει να ξέρουμε να ακούμε, αυτό είναι διαφορετικό. «Αλλά αυτός που ακούει το Λόγο και δεν τον πραγματοποιεί – λέει ο Απόστολος Ιάκωβος, στην Οικουμενική Επιστολή - μοιάζει με τον άνθρωπο που κοιτάζεται στον καθρέφτη και μετά γυρνάει την πλάτη του και φεύγει». Πρέπει να πραγματοποιούμε το Λόγο μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας, δεν αρκεί να ακούμε αυτή την ομιλία, πρέπει να την μετατρέπουμε σε σάρκα και αίμα και ζωή, εάν θέλουμε τη ριζική μετατροπή. Πρέπει να επιμείνουμε.

Μέχρι εδώ τα λόγια μου.   

PAZ INVERENCIAL

Samael Aun Weor

 

 Monks_blowing_Horns_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
MultiTrans