• images/banners/gnosis_banner-1.gif
  • images/banners/gnosis_banner-2.gif
  • images/banners/gnosis_banner-3.gif
  • images/banners/gnosis_banner-4.gif
  • images/banners/gnosis_banner-5.gif
  • images/banners/gnosis_banner-6.gif
  • images/banners/gnosis_banner-7.gif
  • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

 

 

Ο ΣΑΜΑΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

 

 


vmsamael-oleoΠολύς κόσμος νομίζει ότι το Σαμαέλ είναι μόνο ένα ψευδώνυμο. Όχι! Πραγματικά, εγώ είμαι ο Σαμαέλ! Κι εσείς οι ίδιοι πρέπει να έχετε ακούσει να λένε ότι η Καβάλα μιλάει για τον Σαμαέλ, χαρακτηρίζοντάς τον σαν τον αντιβασιλέα άγγελο του Άρη. Στη Βίβλο, ο Σαμαέλ χαρακτηρίζεται σαν δαίμονας. Δεν πειράζει! Το γεγονός είναι ότι εγώ είμαι ο Σαμαέλ! Και δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια και εντιμότητα ότι αυτό είναι αλήθεια και, ακόμα κι αν με έστηναν στον τοίχο των εκτελέσεων, δεν θα άλλαζα γνώμη. Εγώ δεν έχω ψευδώνυμο! Επιμένω: Εγώ είμαι ο Σαμαέλ!

Όμως, γιατί μερικοί λένε ότι είμαι ένας άγγελος και άλλοι λένε ότι είμαι ένας δαίμονας; Απλά γιατί έπεσα, σε ένα πολύ μακρινό παρελθόν, όταν ζούσα στην Κεντρική Ασία, στα Ιμαλάια, στο ξεκίνημα της Άριας Φυλής. Διέπραξα το ίδιο λάθος του Κόντε Ζανόνι. Σε εκείνη την εποχή, είχα ένα αθάνατο λεμουριακό σώμα. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της βύθισης όλης της ηπείρου της Λεμουρίας κατά την διάρκεια περισσοτέρων από δέκα χιλιάδων χρόνων. Είδα να δημιουργείται η Ατλαντίδα. Γνώρισα όλη την Ατλαντίδα, όπου συνέχισα να ζω με το ίδιο λεμουριακό σώμα. Είδα επίσης, ύστερα, την Ατλαντίδα να βυθίζεται στον ωκεανό. Συνόδευσα τον Manu Vaisvavata στην έξοδό του από εκείνη την ήπειρο, πριν από την βύθισή της.

Όμως, δυστυχώς, διέπραξα ένα μεγάλο λάθος. Συνέβη ότι, μετά την έξοδο, κατέληξα να ζω σε ένα από τα τόσα βασίλεια που υπήρχαν στην περιοχή εκείνη την εποχή. Μου απαγορευόταν να πάρω σύζυγο ξανά, λόγω του αθάνατου βαθμού μου. Αν δεν γνωρίζετε, διευκρινίζω ότι οι γιοί των Θεών δεν μπορούν να παντρευτούν γυναίκες. Όμως, κατέληξα να ερωτευτώ παράφορα με μια ομορφότατη γυναίκα και κατέληξα να παντρευτώ. Μεγάλο λάθος! Η Θεϊκή Μητέρα μου, κάποια ημέρα, με φώναξε σε μια βαθιά σπηλιά. Και εκεί μου έδειξε το μέλλον που μου επιφυλασσόταν, στην περίπτωση που θα συνέχιζα εκείνη την κατάσταση. Είδα δάκρυα, βροχές, αρρώστιες, αθλιότητες. Με είδα σαν έναν αυθεντικό Ιουδαίο να περιπλανιέμαι - στον κόσμο. Ζήτησα συγγνώμη για το διαπραγμένο λάθος, όμως, ήταν πια αργά. Εκείνη ήταν η πτώση μου. Έχασα το αθάνατο σώμα και κατέληξα να υποταχτώ στον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων.

Γι' αυτό σας λέω: το Βασιλικό Εσωτερικό μου Είναι είναι η Μονάδα Αντιβασιλέας του Πλανήτη Άρη. Όσο για μένα, μπροστά σας, κατέληξα να μετατραπώ σε έναν πεσμένο άγγελο. Ξαναανάβλυσαν τα εγώ στον νου μου και έγινα πραγματικός διάβολος. Τώρα, σε αυτήν την τωρινή ύπαρξη, κατάλαβα την ανάγκη να εξαλείψω τα εγώ, να πραγματοποιήσω το Μεγάλο Έργο και να επιστρέψω στον Πατέρα. Έτσι είναι, με αυτόν τον τρόπο, που βρίσκομαι εδώ, σήμερα, μιλώντας σας, με το χέρι στην καρδιά! Σαμαέλ Αούν Βεόρ είναι το πραγματικό μου όνομα σαν bodhisattva. Σαμαέλ είναι το όνομα της Μονάδας μου.

Είμαι απόλυτα συνειδητός του ξημερώματος της ζωής σε αυτό το ηλιακό σύστημα! Είδα να αναβλύζει αυτή η Δημιουργία! Βρίσκομαι εδώ με αυτήν την ανθρωπότητα, από την πρώτη στιγμή! Από τότε που η καρδιά του συστήματος άρχισε να χτυπάει μετά από μια μακριά Κοσμική Νύχτα! Ήρθα εδώ γιατί εδώ με έστειλε ο Εσωτερικός μου Θεός, ο Πατέρας μου που βρίσκεται μέσα μου! Ο σκοπός μου είναι να εξυπηρετήσω και να βοηθήσω αυτήν την ανθρωπότητα. Εγώ πιστεύω ότι υπηρετώ τους ομοίους μου, πιστεύω ότι δουλεύω προς όφελος της ανθρωπότητας! Στην διάρκεια πολλών αιώνων ήμουν πεσμένος, είναι αλήθεια, όμως, τώρα, όχι! Σηκώθηκα πια από την λάσπη της γης. Ολοκληρώνω πια το Έργο του Πατέρα!

Γι' αυτό, μιλάω γι' αυτό που έχω ζήσει και πειραματιστεί! Βρίσκομαι μέσα σε αυτό το σώμα για να μπορέσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα. Όμως, στο όνομα της αλήθειας, λέω ότι εγώ είμαι ο αρχάγγελος Σαμαέλ! Αν οι αγνοούντες θέλουν να γελάνε γι αυτό που λέω ή αν δεν δέχονται αυτό το γεγονός, δεν πειράζει! Δεν είναι δικό μου πρόβλημα! Εμένα με ενδιαφέρει μόνο να πω ποιος είμαι όταν με ρωτάνε! Ο μόνος σκοπός μου είναι να διδάξω την διδασκαλία του Πατέρα, του Πατέρα μου που βρίσκεται μέσα μου!

Τώρα θα διηγηθώ κάτι το ασυνήθιστο, - σχετικά με την τωρινή μου ύπαρξη. Όταν ξανακατάκτησα (πρέπει να πω ότι ήταν αν «.κατάκτηση,, γιατί είχε χαθεί και τώρα ανακτήθηκε) τον βαθμό του Πιστοποιημένου Μυημένου, μου απέδωσαν τιμές φυσικά στον Αιτιατό Κόσμο. Σε αυτό το Επίπεδο της Κοσμικής Συνείδησης είναι που βρίσκεται ο ναός της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας. Οι Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας με δέχτηκαν με στρατιωτικές παρελάσεις, και όλοι με χαιρέτησαν σαν να ήταν οι γνωστικοί. Η σοβαρότητα της υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στον ναό, ήταν στρατιωτικής μορφής. Οι μυημένοι παρέλασαν μπροστά στο ασήμαντο πρόσωπο μου όπως κάνουν οι στρατιωτικοί τις επίσημες ημέρες μόνο για να με καλωσορίσουν, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν με οποιονδήποτε άλλον Μυημένο που φτάνει αυτόν τον βαθμό ή θέση μέσα στην Θεϊκή ιεραρχία.

 

Η μετάδοση του βαθμού έγινε τηλεπαθητικά. Δεν θυμάμαι να είδα κανένα χαμόγελο στο πρόσωπο των παρόντων. Και υπήρχαν εκεί Μυημένοι Κινέζοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, από όλα τα μέρη του κόσμου, τελικά, που δουλεύουν στο Μεγάλο Έργο του Πατέρα. Κανείς δεν χαμογελούσε. Αντιθέτως: υπήρχε σε όλους μια μεγάλη σοβαρότητα. Σε εκείνη την ευκαιρία, με πληροφόρησαν τηλεπαθητικά για όλα όσα θα συμβούν στην ανθρωπότητα σύντομα. Εκατομμύρια ανθρώπινα όντα θα χαθούν από την φωτιά, από το νερό, από τους κυκλώνες, από τους σεισμούς, από τις αρρώστιες, από την πείνα και από τους πολέμους που θα συμβούν πριν από αυτές τις καταστροφές. Γι' αυτό, κανείς δεν χαμογελούσε, δεν υπήρχε λόγος για να γελάσουν. Αντιθέτως: υπήρχε μια τρομερή αυστηρότητα σε όλα εκείνα τα πρόσωπα. Μου δόθηκε επίσης να καταλάβω η μεγάλη υπευθυνότητα που αναλάμβανα, γιατί, πάνω στους ώμους μου, έπεφτε το καθήκον να οδηγήσω τον Στρατό της Παγκόσμιας Σωτηρίας αυτών των δύσκολων καιρών του τέλους.

Μου ειπώθηκε επίσης ότι την εποχή που τα γνωστικά ιδρύματα θα πέσουν σε αμέλεια ή που θα αδυνατίσουν την δουλειά τους, θα κοπούν. Δηλαδή: θα αποσυνδεθούν από την κοσμική δύναμη, αυτήν την φανταστική ενέργεια που όλα τα κάνει να μεγαλώσουν και να προοδεύσουν. Προφανώς, άνθρωποι και ομάδες στερημένοι από αυτήν την ενέργεια θα κατέληγαν να μπερδευτούν και να αποτύχουν στην ατομική και συλλογική δουλειά.

Γι' αυτό, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε έναν στρατό ανθρώπων καλής θέλησης πριν έρθει η καταστροφή και να τους μεταφέρουμε σε έναν σίγουρο τόπο. Εγώ ξέρω ποιος είναι αυτός ο τόπος, όμως αν τον αποκάλυπτα, θα κατέληγε να εμποδιστεί το Μεγάλο Έργο του Πατέρα. Σ' εκείνον τον τόπο δεν θα συμβεί τίποτα. Σ' εκείνον τον τόπο θα μεταφερθούν όλοι εκείνοι που θα αποδειχτούν άξιοι, εκείνοι που πραγματικά δούλεψαν πάνω στους εαυτούς τους. Την ακριβή ημέρα, ώρα, και χρόνο αυτά τα πρόσωπα θα ειδοποιηθούν για το που πρέπει να κατευθυνθούν. Και εκεί, όλοι μαζεμένοι, θα παρακολουθήσουμε την μάχη μεταξύ φωτιάς και νερού, όπως συνέβη στην Λεμουρία και στην Ατλαντίδα, στη διάρκεια δύο αιώνων.

Όταν περάσουν τα διακόσια χρόνια, όταν από το βυθό της θάλασσας θα αναδυθούν πια νέες γαίες, θα οδηγηθεί προς τα εκεί εκείνη η ομάδα, μετατρεπόμενη σε βασικό πυρήνα διαμόρφωσης της Έκτης Μεγάλης Φυλής.

 

Είναι φανερό ότι, σε αυτό το διάστημα, η γη θα σκεπαστεί από φωτιά, καπνό και ατμούς. Και στη διάρκεια αυτών των δύο αιώνων εκείνα τα πρόσωπα θα πρέπει να εξαλείψουν από τον νου τους το ψυχολογικό εγώ. Στη νέα Εποχή του Χρυσού δεν θα δοθεί φυσικό σώμα σε κανέναν που θα έχει εγώ. Ένα μόνο άτομο με εγώ θα ήταν αρκετό για να διαφθείρει όλους τους υπόλοιπους και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια την Εποχή του Χρυσού, Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα!

 

Κατά την διάρκεια της Εποχής του Χρυσού δεν θα υπάρχουν σύνορα, η Γη θα μεταμορφωθεί, και θα αναβλύσει μια καινούργια Γη , αναγεννημένη! Όλα αυτά που διηγούμαι συμβολίζονται από τον Φτερωτό Ταύρο! Ο Φτερωτός Ταύρος είναι το σύμβολο της αναγεννημένης Γης! Είναι το σύμβολο της μελλοντικής Εποχής του Χρυσού. Η Εποχή του Χρυσού δεν είναι για μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια! Όχι! Είναι για τώρα, για την Εποχή του Υδροχόου! Ο Νοστράδαμος λέει ότι πάνω στον Υδροχόο θα αναβλύσει η Εποχή του Χρυσού, και ο Νοστράδαμος ποτέ δεν έκανε λάθος! Εκτός από αυτό, τα γεγονότα είναι γεγονότα! Ο Ερκόλουμπους βρίσκεται πια στο βεληνεκές των τηλεσκοπίων. Δεν βλέπει όποιος δεν θέλει.

 

Γι' αυτό, ο σκοπός των σπουδών μας είναι, ακριβώς, να διαμορφώσουμε μια ομάδα ανθρώπων που να χρησιμεύσουν σαν βάση για την μελλοντική Έκτη Μεγάλη Φυλή. Αν εσείς συνεργαστείτε με τον ήλιο, με τον Ηλιακό Λόγο, αν δουλέψετε πάνω στους εαυτούς σας, θα μπορέσετε να λάβετε μέρος σε αυτόν τον βασικό πυρήνα. Θα ήταν φανταστικό να φτάνατε να λάβετε μέρος σε αυτή την αρχική ομάδα... Οι καιροί του τέλους βρίσκονται μπροστά στις πόρτες μας. Όμως, οι άνθρωποι, βλέποντας, δεν βλέπουν, και, ακούγοντας, δεν ακούνε!

 

Πάνε πολλά χρόνια, όταν ήμουν ακόμα πολύ νέος, μου αποκάλυψαν στους ανώτερους κόσμους όλα αυτά που σήμερα διηγούμαι εδώ μαζί σας. Ήξερα τότε σε μένα έπεφτε να εκπληρώσω αυτήν την αποστολή. Έβλεπα τον εαυτό μου ακριβώς έτσι, μπροστά σας, ανάμεσα στις ομάδες, να λέω όλα αυτά που λέω σήμερα εδώ. Μέσω της αίσθησης της πολυόρασης έβλεπα τον Ερκόλουμπους, έβλεπα τον εαυτό μου στους δρόμους και στις αίθουσες ακροάσεων, έβλεπα ανθρώπους να γελάνε για αυτά που έλεγα, έβλεπα εκείνους που γελούσαν με τα λόγια μου, εν τέλει, εκείνη την εποχή μπορούσα ήδη να προβλέπω όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Όλα όσα λέω θα εκπληρωθούν, όλα Θα συμβούν, μην έχετε αμφιβολία! Στην Ατλαντίδα, όταν έκανα την ίδια δουλειά που κάνω σήμερα, οι άνθρωποι γελούσαν επίσης, κορόιδευαν, με φώναζαν τρελό, κλπ.

 

Καλά, πριν εκείνα τα άτομα να ξυπνήσουν στην πραγματικότητα που πλησίαζε, έπρεπε να βγούμε προς καινούργιες γαίες για να αποφύγουμε την καταστροφή. Όλοι εκείνοι που αψήφησαν τις προειδοποιήσεις μας πέθαναν πνιγμένοι ή καταβροχθισμένοι από τους σεισμούς. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί τώρα, στην εποχή μας...

 

Samael Aun Weor

Guadalajara 1975

 

 


 
MultiTrans