• images/banners/gnosis_banner-1.gif
 • images/banners/gnosis_banner-2.gif
 • images/banners/gnosis_banner-3.gif
 • images/banners/gnosis_banner-4.gif
 • images/banners/gnosis_banner-5.gif
 • images/banners/gnosis_banner-6.gif
 • images/banners/gnosis_banner-7.gif
 • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΗ Πρώτη Κάμαρα είναι η βάση της Διδασκαλίας. Είναι θεωρία μαζί με πρακτικές, που μας βοηθάνε οδηγώντας μας να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε την Αφύπνιση της Συνείδησης. 

Η Πρώτη Κάμαρα είναι μία σειρά από μαθήματα, που δίνεται από Εκπαιδευτές, ανθρώπους που είναι κοντά στη Διδασκαλία και σκοπός τους είναι να μεταδίδουν το μήνυμα και τις διδασκαλίες που μας άφησαν οι Δάσκαλοι. Υπάρχει μία παράδοση, από Εκπαιδευτή σε Μαθητή που ξεκινάει από τους ίδιους τους Δασκάλους, οι οποίοι έχουν διατρέξει ήδη το μονοπάτι και μέσα από την εμπειρία τους μας έχουν προσφέρει την Γνώση έτσι όπως την έχουμε σήμερα. 

Η Πρώτη Κάμαρα είναι η αρχή για μιά ολόκληρη ζωή και το θεωρητικό θεμέλιο για το πρακτικό βίωμα. Μετά την Πρώτη Κάμαρα κάθε Μαθητής διαλέγει εάν θα περάσει στην Δεύτερη Κάμαρα ή εάν θα διατρέξει το μονοπάτι της διδασκαλίας εκτός της Σχολής. Η Δεύτερη Κάμαρα είναι η Πρώτη Κάμαρα σε πρακτική μορφή. Εκεί συγκεντρώνονται άνθρωποι με κοινό σκοπό και όραμα, για να επιτελέσουν μία κοινή εργασία ως προς την πραγμάτωση του Είναι.  

Η Πρώτη, η Δεύτερη και η Τρίτη Κάμαρα αντιστοιχούν στους τρείς παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης, δηλαδή Θυσία, Γέννηση και Θάνατος (ψυχολογικός) με αυτή την σειρά αντίστοιχα, έτσι όπως διδάσκονται ήδη από το πρώτο μάθημα της Πρώτης Κάμαρας, το "Τι είναι Γνώση". 

Οι Διαλέξεις Πρώτης Κάμαρας είναι δωρεάν, καθώς και η Σχολή μας, είναι ένας οργανισμός μη-κερδοσκοπικός, του οποίου ο σκοπός ύπαρξης είναι η διδασκαλία και η Ζώσα Διδασκαλία, δηλαδή η εμπειρία και το βίωμα. Έτσι ακριβώς όπως μας το έδωσαν οι Δάσκαλοι, έτσι το κρατάμε, δεδομένου ότι αυτή την εποχή, αυτό χρειάζεται. Δεν παίρνουμε χρήματα λοιπόν για την Διδασκαλία. Η Σχολή μας λειτουργεί μέσω εισφορών και μόνο, δεν έχει δηλαδή ούτε κερδοσκοπικό, ούτε εμπορικό χαρακτήρα.  

Ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει την Πρώτη Κάμαρα, αρκεί να είναι ενήλικος και ώριμος. Αυτή η διδασκαλία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ταξικής, οικονομικής, εθνικής ή φυλετικής κατάστασης. Οποιοσδήποτε μπορεί να παραβρεθεί στην Σειρά των Διαλέξεων όπου διδάσκεται θεωρητικά και πρακτικά η Γνώση ώστε να μπορεί ο καθένας να εντρυφήσει στις διδασκαλίες που άφησαν οι Αξιοσέβαστοι Δάσκαλοι με έναν απλό τρόπο. 

Μεταδίδουμε την Γνώση μέσω διαλέξεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τακτικά την Σειρά Διαλέξεων της Πρώτης Κάμαρας, για όσους ενδιαφέρονται για τις Γνωστικές Σπουδές. Η Πρώτη Κάμαρα χωρίζεται σε δύο μέρη:  

 • την Βασική Κάμαρα και 
 • την Προχωρημένη Κάμαρα

Αυτός είναι ένας βασικός διαχωρισμός που κάνουμε, για τα άτομα που θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν σπουδάζοντας την Γνωστική Επιστήμη. Η σειρά αυτών των μαθημάτων είναι σημαντική και αδιάσπαστη και είναι σημαντικό κάποιος να παρακολουθήσει τα μαθήματα με την σειρά, διότι είναι αλληλένδετα και όχι αποσπασματικά, ούτε και μπορεί κάποιος να έρχεται στην διάλεξη 9 για παράδειγμα θέλοντας να κατανοήσει όλες τις υπόλοιπες διαλέξεις εν μία νυκτί. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους αναπτύσσεται μία σχέση μαθητείας σε προσωπικό και κολεγιακό επίπεδο, ώστε αυτοί που λαμβάνουν τις διδασκαλίες να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και να μην θεωρητικοποιήσουν την Γνώση.  

Η Πρώτη Κάμαρα περιλαμβάνει τις εξής διαλέξεις:  

ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΜΑΡΑ

 

 1.  Τι είναι η Γνώση;
 2.  Προσωπικότητα, Ουσία και Εγώ
 3. Η αφύπνιση της Συνείδησης (Κλειδί ΥΑΤ)
 4. Το Ψυχολογικό Εγώ
 5. Η δόνηση του Ήχου όπως σχετίζεται με το ανθρώπινο Σώμα (Τσάκρα και Μάντραμ)
 6. Η ανθρώπινη μηχανή (Τα 5 Ψυχολογικά κέντρα)
 7. Ο κόσμος των σχέσεων
 8. Ο Δρόμος και η Ζωή
 9. Το επίπεδο του Είναι
 10. Ο Δεκάλογος
 11. Βασική εκπαίδευση
 12. Το γενεαλογικό δένδρο των Θρησκειών
 13. Ανοδική και καθοδική εξέλιξη  (ανέλιξη, καθέλιξη) και επανάσταση
 14. Η ακτίνα του Θανάτου
 15. Μετενσάρκωση, επιστροφή και υποτροπή
 16. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης (ΚΑΡΜΑ – ΝΤΑΡΜΑ)

Ο Δάσκαλος Σαμαέλ δίνοντας την Γνώση

 

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΜΑΡΑ

17. Οι 4 Δρόμοι (Διαλογισμός για του θανάτου του Εγώ)

18. Το εσώτερο Διάγραμμα του ανθρώπου (ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ)

19. Η μετατροπή των ενεργειών (Αιγυπτιακή ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ – ΑΡΚΑΝΟ Α.Ζ.F.)

20. Τα στοιχειώδη

21. Η Μύηση 

22. Η Αναστήλωση

Αυτές οι Διαλέξεις αποτελούν την Πρώτη Κάμαρα. Για να δείτε τις ανακοινώσεις μας για τυχόν ενάρξεις Διαλέξεων, πατήστε εδώ: Διαλέξεις στις Πόλεις.

Εάν δεν είστε κοντά σε κάποια απο αυτές τις περιοχές, επικοινωνήστε μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ: Επικοινωνία.

Podium-brazos-abiertos

 

 

 

Τα Στοιχειώδη όπως σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα

 

Τα Στοιχειώδη όπως σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα.pdf

 

 


 

 

 

Οι 24 Γέροντες του Ζωδιακού όπως σχετίζονται με το ανθρώπινο Σώμα

 

Οι 24 Γέροντες του Ζωδιακού όπως σχετίζονται με το ανθρώπινο Σώμα.pdf

 

 

 

 


 

 

 

Τα Στοιχειώδη και οι 24 Γέροντες του Ζωδιακού

 

Τα Στοιχειώδη και οι 24 Γέροντες του Ζωδιακού.pdf

 

 


 

 

 

ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ

 

Πραναγιάμα.pdf

 


  

 

Το Καβαλιστικό Δέντρο

ΟΤΖ-XΙΜ-ΑΙΩΝ-13 30-9-2013-Optimized 

 


Ασκήσεις Μετατροπής.pdf

 
MultiTrans